Tisztelt Sporttársak!

A – legkorábban – 2024. január 31. napján lejáró horgászkártyák megújítására (az új digitális és plasztik kártyák igénylésére)  2024. január 03. napjától  lesz lehetőség!

A megújítás történhet online módon a horgászprofilba belépve bankkártyás fizetéssel, illetve személyesen - január 27-től az engedélyek váltásának napján.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a csekkes fizetési lehetőség megszüntetésre került!

BM adatlekérdezés és adategyeztetés, születési név kötelező megadása

Magyar állampolgárságú új horgászok esetében a regisztráció során, a már regisztrált horgászok esetében a Magyar Horgászkártya megújítása, illetve az állami horgászjegy vásárlása során 2024. január 03. napjától kezdődően sor kerül a horgászok szakrendszerben tárolt személyes adatainak lekérdezésére a Belügyminisztérium Személyiadat- és Lakcímnyilvántartó adatszolgáltató rendszerén keresztül.

2024-től – jogszabályi előírások okán – a szakrendszerben tárolt személyes adatok köre kiegészül a születési név megadásával is.

Amennyiben a BM adatlekérdezés sikeres, annak ténye az ügyintézők számára a horgász áttekintőben bejegyzésre kerül. Sikertelen adategyeztetés esetén az ügyintézők lehetőséget kapnak a személyi okmányok alapján a szakrendszerben tárolt személyes adatok módosítására a sikeres adategyeztetés érdekében.

Kérjük a www.horgaszjegy.hu oldalon horgászprofillal rendelkező tagjainkat, hogy az adategyeztetést és az új plasztikkártya igénylését bonyolítsák le. Ez megkönnyíti és meggyorsítja a 2024. évi  engedélyek kiadását.

Köszönettel:

a Matróz Sporthorgász Egyesület vezetősége